Megyeszintű állásbörzét tartanak

közzétett 2017-03-14 20:00:51 (Székelyhon)
Megyeszintű állásbörzét tartanak A munkaerő-elhelyező és átképzési hivatal április elején tart megyeszintű állásbörzét, erre már várják a cégek jelentkezését. Az országos szakhatóság minden hétfőn közzéteszi a szabadon levő állások jegyzékét a honlapján és a megyei hivatalokban. A március 13-án... ...tovább.

Kitűzi a kokárdát Maros megye magyarsága

közzétett 2017-03-14 20:00:51 (Székelyhon)
Kitűzi a kokárdát Maros megye magyarsága Marosvásárhelyen két helyszínen is lesz megemlékezés, a Petőfi-szobornál és Székely Vértanúk emlékművénél. A megemlékezések sora a Petőfi-szobornál kezdődik, ugyanis az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Maros megyei szervezete hagyományos módon a költő lábaihoz hívja az... ...tovább.

Nem vált be Háromszéken a napelemes hulladékgyűjtő

közzétett 2017-03-14 19:30:51 (Székelyhon)
Nem vált be Háromszéken a napelemes hulladékgyűjtő Részben a kedvezőtlen időjárás miatt nem vált be a napelemes rendszer. Illusztráció Máthé László, a vállalat igazgatója elmondta, az olasz gyártmányú szerkezet nem birkózott meg a háromszéki téllel, a hidraulikában lévő olaj megsűrűsödött a hidegben, de napfény sem... ...tovább.

Több mint egymillió lej közösségi befektetés

közzétett 2017-03-14 19:15:50 (Székelyhon)
Több mint egymillió lej közösségi befektetés Bereczki Kinga Hozzátette, kültéri létesítményeket, biciklitartókat, mozgásparkot, kosárpalánkokat vásároltak, különböző programokat támogattak és ösztöndíjakat folyósítottak, kizárólag helyi erőforrásból gazdálkodtak. A közösségikártya-programmal új szemléletet... ...tovább.

Lemondott Maros megye főtanfelügyelője

közzétett 2017-03-14 18:45:48 (Székelyhon)
Lemondott Maros megye főtanfelügyelője Mint ismeretes, a korrupcióellenes ügyészség a tavaly eljárást indított az akkori főtanfelügyelő, Ștefan Someșan ellen a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Gimnázium ügyében, és azóta egymást váltják a megyei főtanfelügyelők.  A katolikus iskola diákjainak... ...tovább.

Piros-fehér-zöldbe öltözött Udvarhely

közzétett 2017-03-14 18:30:52 (Székelyhon)
Piros-fehér-zöldbe öltözött Udvarhely A Művelődési Háztól a Márton Áron térig, valamint a Kossuth Lajos utcában már kedden kitűzték a lobogókat. A városvezetőség reméli, hogy az emberek is magukénak érzik az ünnepet, és szerdán nemcsak ők tűznek kokárdát, hanem a házak homlokzatára is kiteszik a nemzeti... ...tovább.

Túl a második megmérettetésen a próbavizsgázók

közzétett 2017-03-14 17:45:51 (Székelyhon)
Túl a második megmérettetésen a próbavizsgázók A nyárihoz hasonló körülmények között kell vizsgázniuk (illusztráció) A feladott tételekről Bogos Róbertet és Orbán Zsuzsát, a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium magyar nyelv és irodalom szakos pedagógusait kérdeztük. A nyolcadikosok próbavizsgájának... ...tovább.

Literenként húsz banival kevesebbért is tankolhatunk

közzétett 2017-03-14 17:45:51 (Székelyhon)
Literenként húsz banival kevesebbért is tankolhatunk Idén már második alkalommal csökkentek jelentős mértékben az üzemanyagárak Legutóbb február 20-án számoltunk be a csíki üzemanyagárak alakulásáról. Akkor, mint írtuk, az év eleji – mintegy tíz százalékos – árcsökkenéshez képest nem történt jelentős változás,... ...tovább.

Lovagkeresztet kapott László Csaba erdélyi koreográfus

közzétett 2017-03-14 17:45:51 (Székelyhon)
Lovagkeresztet kapott László Csaba erdélyi koreográfus László Csaba koreográfus (balra) a budapesti kitüntetési ünnepségen Az elismert szakember kedden a budapesti Földművelésügyi Minisztériumban Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől vehette át az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából Áder... ...tovább.

Orbán Balázs Múzeum lesz a Szejkén

közzétett 2017-03-14 17:15:50 (Székelyhon)
Orbán Balázs Múzeum lesz a Szejkén A Legendárium által készíttetett látványterv. Jövőre megépülhet az emlékház „Ha elmegyünk Havasalföldre vagy éppen Moldvába, akkor azt látjuk, hogy van például Ion Creangă, Mihai Eminescu vagy Ion Luca Caragiale Emlékház a szülőföldjükön. Huszonhét éve demokrácia... ...tovább.