jelenlegi

Szerdán a szólás- és sajtószabadságért mentek utcára Prágában - a rendőrség a tüntetők számát 15 ezerre becsülte, míg a rendezők mintegy 35-40 ezer emberről beszéltek, írja az MTI. Csütörtökön több mint kétszáz csehországi egyetem és középiskola diákja tüntetett a cseh alkotmány betartásáért, néhány városban a helyi színházak és más kulturális intézmények is csatlakoztak a megmozduláshoz. A tiltakozások Andrej Babis ügyvezető kormányfő és Milos Zeman államfő tevékenysége ellen irányultak.

Tízezrek tüntettek a cseh alkotmányosságért

politikai

A békemenet teljesített: Orbán Viktor hívei olyan élményben részesültek, ami után ismét nyeregben érezhetik magukat. Hogy alattuk a ló döglött-e, csak április 8-án derül ki. Orbán mindenesetre saját táborának megerősítése mellett ellenfeleit is mozgósíthatta azzal, hogy nyíltan bosszút esküdött a választás utáni időszakra. Bárhogyan alakul, a voksolást az eddiginél is feszültebb politikai szembenállás követi.

Világos üzenet: ha nem Orbán áll bosszút, a békemenet fog

gazdasági

Az Európai Unióban bejelentett veszélyes termékek többsége az úgynevezett harmadik országokból származik, a legnagyobb részük, 53 százalékuk Kínából - derült ki az Európai Bizottság hétfőn közzétett jelentéséből. A friss helyzetértékelés szerint a nemzeti hatóságok tavaly fokozott mértékben használták a riasztási rendszert, amelyben több mint kétezer, veszélyes termékekre vonatkozó figyelmeztetést köröztettek. A forgalomból kivont termékek listáját a játékok (29 százalék), a gépjárművek (20 százalék) és a ruházati, textil- és divatárucikkek (12 százalék) vezették.

Meglepetés! - A veszélyes termékek többsége Kínából származik

társadalmi

Hét éve kezdődött a szíriai polgárháború, amely mára a modern kor legnagyobb humanitárius katasztrófájába torkollt. „Egyre jobban félünk” - fogalmazott keserűen szerda esti beszélgetésünk során a Damaszkuszban élő D. „Már kétszer elhittük, hogy vége lesz ennek a háborúnak, mind a kétszer tévedtünk. Mindaddig nem lesz vége, míg valahogy hatalomra nem segítik kívülről az iszlamistákat. És ez az, amitől mi tényleg félünk”, állítja az európai anyától és szíriai keresztény, Európában tanult apától származó fiú.

Szíria -  Az érem másik oldala

sport

A magyar labdarúgó-válogatott - noha nem is játszott - a korábbi pozíciójához képest egy helyet rontott, így 50. a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján. Az élen továbbra is a világbajnoki címvédő németek állnak, mögöttük Brazília és az Európa-bajnok Portugália következik.

Egyet vissza

különféle

Az amerikai United Airlines kivizsgálja, miért szállította egy kansasi család német juhász kutyáját Kansas helyett Japánba. A malőr két nappal az után történt, hogy ugyanezen légitársaság egy gépén elpusztult az ülések fölötti csomagtartóba kényszerített kölyökkutya.

United Airlines – már teljes a kutyazavar

egészség

A legtöbb nő állandó harcban áll a hasi zsírpárnáival, sokszor megesik azonban, hogy a nagyobb pocak nem (csak) a sok zsíros és cukros étel eredménye, hanem puffadás okozza, amelynek kiváltó oka valamilyen hormonális probléma is lehet - mondta dr. Koppány Viktória, a Budai Endokrinközpont endokrinológusa A puffadás egyik legszembetűnőbb jele a gyorsan változó haskörfogat. Előfordul, hogy a reggel még normális méretű has estére jelentősen megnő, amit ráadásul székrekedés, gázképződés, bélgörcs, teltségérzés is tetézhet.

Reggel kicsi, este nagy - Hormonális okai is lehetnek