jelenlegi

Lehetőleg elkerülnék a súlyos szankciókkal járó eljárás megindítását Magyarország ellen az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának tagjai – ez derült ki a testület keddi vitájában. A képviselők arról a szövegtervezetről fejtették ki a véleményüket, amelyet különvéleményként fűznek majd hozzá az EP állampolgári bizottságában készülő jelentéshez. A tervek szerint ez utóbbi javasolni fogja, hogy a tagállamok kezdjék meg az úgynevezett 7. cikkely szerinti procedúrát, amely elvben akár Magyarország szavazati jogának a megvonásával is végződhet.

7. cikkely - Törékeny a magyar demokrácia

politikai

2019-ben a tagállamok fele több képviselőt küldhetne a jelenleginél kisebb létszámú Európai Parlamentbe (EP) egy frissen elfogadott szakbizottsági jelentés szerint. A dokumentum szerint Magyarország mandátumainak a száma nem változna, a jövőre esedékes EP-választások után is 21 taggal képviseltetné magát az uniós törvényhozásban. A szavazáson többséget kapott az a kezdeményezés, hogy a képviselők bizonyos számát az EU egész területét magában foglaló közös választókerületben kell megválasztani.

Megosztó a Brexit utáni EP terve

gazdasági

 Vegyesen alakult a forintárfolyam a főbb devizákkal szemben szerdára virradóra a nemzetközi devizapiacon - értesült az MTI. A forint az euróval szemben kevésbé, a dollárral szemben nagyobb mértékben erősödött, a svájci frankkal szemben pedig árfolyama szinte nem változott. Az euró jegyzése a kedd esti 309,80 forint után szerda reggel fél nyolckor kissé alacsonyabban, 309,32 forinton állt. A dollár jegyzése 252,14-ről 251,15 forintra csökkent, a svájci franké pedig gyakorlatilag nem változott, 262,94 után 262,97 forinton állt.

309,32 forinton az euró

társadalmi

Meghalt egy magyar turista Thaiföldön, miután a négycsillagos Jomtien Palm Beach Hotelben felszolgált vacsorától ételmérgezést kapott Pattayán. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a férfi négy magyar barátja is rosszul lett. A Borsnak megszólalt egy magyar nõ, aki szintén a thailföldi szálloda vendége volt, és végignézte a drámai pillanatokat. Mint mondta, a társaságból öten ettek a tenger gyümölcseibõl, illetve a felszolgált vajhalból. A vacsora után jelentkezett náluk a rosszullét. Hányás és hasmenés gyötörte õket, fõleg Tibor érezte magát nagyon rosszul.

Ez a hal végzett a Thaiföldön meghalt magyar turistával
Ma

sport

Babos Tímea oldalán Kristina Mladenoviccsal bejutott a döntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyében. Az ötödik helyen kiemelt magyar-francia duó szerdán két szettben, 1 óra 20 perc alatt legyőzte a nyolcadikként rangsorolt Hszieh Szu-vej, Peng Suaj tajvani-kínai kettőst.  Babos honlapja szerint a két páros négy évvel ezelőtt a legjobb 16 között találkozott Wimbledonban. Akkor az ázsiai kettős - amelyből Hszieh tavaly a budapesti WTA-tornán nyert párosban - friss Roland Garros-bajnokként, címvédőként és világelsőként lépett pályára, ám végül a magyar-francia páros győzött.

Australian Open - Babos történelmet írt

tehnologia

Körbe zárt, háromágú csillag; négy, egymásba kapcsolódó karika; sárga kagyló – a világmárkák logói olyan jól ismertek, hogy se szeri, se száma a logófelismerő játékoknak. Az informatikában, a szoftverfejlesztésben még fontosabb, hogy egy újonnan jött cég megkülönböztesse magát a versenytársaktól valamilyen megjelöléssel, logóval, névvel. A védjegyek lajstromozása körül azonban sok a buktató.

Jó terméknek kell igazán a cégér!

különféle

A pekingi Xin Jing Bao, a harmadik legnagyobb napilap a 2017-es év 10 legjobb könyve közül Krasznahorkai László Sátántangóját hozta ki elsőnek – erről a Facebook-oldalán számolt be az író, aki egyúttal gratulált a könyv fordítójának, Yu Zeminnek.

A Sátántangó lett az év könyve Kínában

hírességek

A decemberben kirobbant házassági válsága után Hosszú Katinka  a hétvégi luxemburgi versenyen sem indul - írja a Bors. Úgy látszik, Hosszú Katinka magánéletbeli problémái már a pályafutására is kihatással vannak. A háromszoros olimpiai bajnok az év első antwerpeni pénzdíjas viadala után a hétvégén esedékes luxemburgi Euro Meet elnevezésű úszóversenyt is kihagyja. Az Iron Lady magához képest később kezdte a tréninget, ráadásul nem is edző-férjével készül.

Hosszú Katinka a hétvégi versenyen sem indul

egészség

Pusztán kilégzéssel is terjedhet az influenza, a vírusok továbbadásához köhögés vagy tüsszögés sem szükséges - számol be egy új amerikai kutatásról az MTI. Az általános vélekedés szerint úgy kaphatjuk el az influenzát, ha már megbetegedett emberek tüsszögésének vagy köhögésének vagyunk kitéve, vagy olyan tárgyakat érintünk meg, amelyek felszínére kerülhettek vírusok - írta a tanulmányt idéző medicalxpress.com. Az amerikai tudományos akadémia lapjának (PNAS) aktuális számában ismertetett kutatás azonban bizonyítékot talált arra, hogy a betegek kilégzése is közvetítheti a vírust.

Tudta? Így is terjedhet az influenza

auto-moto

112 Emergency Press HírügynökségA szarvastehén feje betörte a hátsó ablakot és az állat a testével összetörte az autó két ajtaját.A szilánkoktól és a vadtól két fiatal megsérült az autóban utazók közül, õket a mentõk kórházba szállították. Szüleik sérülés nélkül úszták meg a balesetet. A szarvastehén súlyosan megsérült, a kiérkezõ vadász több lövéssel szabadította meg a szenvedéstõl. A 112 Emergency Press információi szerint a környéken három vadásztársaság is tartott vadászatot a baleset idõpontjában, hajtották is a vadakat.

Nem tudta elkerülni: szarvas rohant a kocsi oldalának - képek!
Ma