jelenlegi

Mint írják, kedden napközben a Bodrogköz térségében átmenetileg esetleg kialakulhat gyenge hófúvás. Szerda reggeltõl, estig északkeleten (Borsod, Szabolcs és Hajdú megyében) a 40-50 km/h-s széllökésekkel kísért északkeleti szél gyenge vagy helyenként akár közepesen erõs hófúvást okozhat. Ma és szerdán a Dunántúl még havas részein kis területein, a Bakony magasabban fekvõ részein, illetve Sopron, Kõszeg térségében az idõnként erõs (40-50 km/h) széllökésekkel kísért északnyugati széllökés esetleg gyenge hóátfúvást okozhat.

Havazással, hófúvással indul a csillagászati tavasz
Ma

politikai

Erős német támadás Flandriában - A tegnapi légiharcban és a földről 23 röpülőgépet és 3 kötött léggömböt lőttünk le. NYUGATI HARCTÉR. Rupprecht trónörökös hadcsoportja: Porosz, bajor és szász hadosztályok rohamcsapatai Flandriában eredményes földerítéseket végeztek és eközben több mint 800 belgát elfogtak. Este a tengertől a La Bassée-csatornáig fokozódott a tűzharc. A harcvonal többi részén mérsékelt határok között maradt — A német trónörökös és Gollwitz hadcsoportja: Juivencourtndlbadeni rohamcsapatok erős harc után 20 foglyot hoztak magukkal az ellenséges árkokból.

A nagy háború

társadalmi

Több személykocsival ütközött majd egy üzlethelyiségbe csapódott egy szemétszállító jármű Újpesten, a Megyeri út és a Bezerédi utca kereszteződésénél - írja a honlapján a Katasztrófavédelem.  Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a kukásautó mintegy 50 négyzetméternyi területen két virágüzletet rombolt le. A balesetben egy boltos, valamint a kukásautó vezetője és utasa sérült meg. A tűzoltók levontatták a járművet a romokról, és megkezdték az autóba rekedt két ember kiszabadítását.

Virágboltokat tarolt le egy kukásautó Újpesten

sport

Klivinyi Kinga után eldőlt, hogy Zácsik Szandra sem tudja vállalni a játékot a magyar női kézilabda-válogatottban a Hollandia elleni csütörtöki Európa-bajnoki selejtezőn. A budaörsi játékos Klivinyihez hasonlóan vállsérülés miatt nem léphet pályára. A négyes csoportban két forduló után a hollandoknak és a magyaroknak is négy-négy pontjuk van, Koszovó és Fehéroszország eddig mindkét találkozóját elveszítette. A hét kvalifikációs csoportból az első két helyezettek mellett a legjobb harmadik jut ki az Eb-re.

Zácsik Szandra is kimarad

különféle

Hétfőn több helyen várható kisebb havazás, délkeleten havas eső, néhol ónos eső is kialakulhat. A legkisebb eséllyel északnyugaton valószínű csapadék. Az északkeleti, északi szél megélénkül, ami a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten néhol hordhatja a havat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 10 és mínusz 2, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 fok között valószínű.

A héten is lesznek mínuszok

hírességek

Arvo Pärt, Bartók-opera, Stravinsky, Debussy–Ravel-maraton és rengeteg nemzetközi vendégművész – megjelent a Fesztiválzenekar következő szezonjának programja. A BFZ az új évadban közös koncertet ad Sebestyén Mártával és az Amadinda Ütőegyüttessel is. És persze fellép a világ legjelentősebb hangversenytermeiben.

Világsztárokkal lép fel a Fesztiválzenekar

auto-moto

A fotón az OXXO Hungary Truck Racing Team versenykamionja 2017-ben.Gõzerõvel készül a 2018-as szezonra az OXXO Hungary Truck Racing Team, mely idén ismét a sportág legmagasabb szintû versenysorozatán, a Kamion Európa-bajnokságon fog indulni. A cél nem kisebb, mint hogy harmadszor is megszerezzék az Európa-bajnoki címet. A kétszeres Európa- és angol-bajnok csapat versenykamionja, Jázmin komoly felkészítésen esett át, és már túl van az elsõ teszten is. - Jázmint télen teljesen felújítottuk, szinte minden alkatrészt kicseréltünk.

Az AMTS-en mutatja be Európa-bajnoki esélyes versenykamionját az OXXO Hungary Truck Racing Team
Ma